5. decembra 2023

Lukostrelnica

Bol jeden nevyužitý pozemok, jeden sen, odhodlanie a presvedčenie členov jedného klubu, jeden nadšený stavbyvedúci a pár podstavbyvedúcich, dve projektové manažérky, vyjednávací tím na stretnutiach a veľká podporná skupina. Zároveň súčinnosť ako i podpora pána starostu obce Teplička nad Váhom, p.Viliama Mrázika a dotácie z Nadácie KIA Motors Slovakia, MF SR ako i ďalších nadácií. Tiež v neposlednom rade patrí veľká vďaka firme Hanuliak, s.r.o., ktorá od počiatkov klubu, ako i teraz zabezpečovala všetko materiálne vybavenie, stavebný dozor, či výrobu všetkého potrebného, ako i firme Montirp (a nášmu Mariánovi) za podporu v podobe brány a prístreškov, firme Reality holding+, s.r.o. za zakúpenie kontajnera a firme Bamako za posuvné mechanizmy na brány.

      

Na začiatku bol zarastený pozemok… a na to prišli stroje, ktoré rozryli a presúvali tony zeminy a navezeného stavebného odpadu,

      

vyrovnávali, zahladzovali, schovávali do valov obrovské balvany, uhladzovali terén.

      

Začala vznikať rovná plocha, ktorá pod stálym dohľadom stavbyvedúceho Jana za cca 10 dní začala nadobúdať kontúry. Ale stále to nebolo ono, a tak prišiel zázračný buldozér s 3D nivelizáciou a vyrovnal do hladka budúcu lukostrelnicu.

      

Výstavba oplotenia v miestach bývalého riečiska bola ťažkým orieškom. Dostať sa cez balvany stálo pár krompáčov a kladív, ale pomaly sa oplotenie budovalo a nakoniec sa podarilo všetko oplotiť.

      

Prístupová cesta najprv bola len nahrubo, potom napekno, ale keďže pán stavbyvedúci je perfekcionista, nad rámec plánovaného sa vykasali rukávy a dostala ešte krajší vzhľad a upravené okolie.

      

Bývalé riečisko Váhu znamenalo more kameňov, kamienkov, balvanov, a tak sa ochotní členovia rozhodli osláviť výročie SNP prácou. Pomáhali aj WinWin, LUna, Dejza a Henri, ako vždy naši lukostreleckí psi nemohli chýbať.

      

Pohľad zvrchu. Vysiali sme tesne pred dažďom a zatiaľ hotovo! Tráva už veselo rastie v súznení s burinou. Dokončené boli konečne aj brány. Základ stavby je hotový. Budúca prezentačná bunka na preteky, kde všetkých radi uvítame!

 

A to všetko za podpory

About Post Author